top of page

Rıza İncecik Anısına


Bugün 30 Ağustos 2021 Zafer Bayramımızı kutluyoruz.


Bugün Zafer Bayramının getirdiği heyecanın yanı sıra 2020 Ekim ayında yapımına başladığım Akdeniz Yolcu Gemisi modelimi tamamlamanın mutluluğunu da yaşıyorum.


Akdeniz Yolcu Gemisi, Almanya Bremen'de 1955 yılında yapılan iki kardeş gemiden biri. Diğer kardeşinin adı Karadeniz. Akdeniz Yolcu Gemisine ilişkin bilgileri Modellerim sayfası altında okuyabilirsiniz.


Çok kıymetli akrabam Rıza İncecik bu modelin yapımında yer almıştı ve kendisini çok sever ve sayardım. Kendisiyle 1955 yılından sonra bu gemi üzerinde konuşmalarımız olmuştu. Bu nedenle model gemi hobimin ilerlediği yıllarda "günün birinde Akdeniz modelini de yapayım," diye düşünmeye başlamıştım. Demek ki zamanı şimdiymiş. Uzun yıllardır aklımda olan şeyi nihayet gerçekleştirdim.


Aşağıdaki fotoğraf 1930'lu yılların sonunda Arnavutköy sırtlarında çekilmiş. Soldan sağa babam Salih Küçüktaş, dayısının oğlu Münir Aktepe ve dayısının kızının eşi Rıza İncecik'i görebilirsiniz.



Bu arada şunu da söylemem gerekir ki 2020 Ekim ayında başladığım model beni epeyce zorladı. Planının okunması çok güçtü. Yapımı sırasında kıymetli modelci dostlarım Metin Gürkan ve Ali Durmuş ile çok kereler model üzerinde görüştük. Uzun incelemeler, konuşmalar, değişiklikler sonucunda modelimi tamamladım.


Bu arada çift görme ve makula dejenerasyonu sıkıntılarım nedeniyle ara vermek zorunda kaldığım zamanlar da oldu. Akdeniz Yolcu Gemisi modelinin yapımı zorluydu, ama bugün modelimi tamamlayarak sevgili dostlarımla birlikte onu incelemenin ve buradan sizlere duyurmanın verdiği keyif inanın hepsini unutturdu...


İşte huzurlarınızda Akdeniz'...











117 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page